L O A D I N G

Besökarhygien i livsmedelsproduktion

1. Skyddsutrustning

– Alla besökare ska bära skyddskläder, hårskydd, skäggnät vid behov och skoskydd innan inträde i produktionen.

2.Hygien och hälsa

-Besökare med symtom på sjukdom (t.ex. feber, kräkningar, diarré eller sår på händer) får inte beträda produktionsområdet.

– Händer ska tvättas vid slusspassage med varmt vatten och flytande tvål samt desinficeras med handsprit.

3.Beteenderegler

– Det är förbjudet att röra vid produkter, råvaror, maskiner eller ytor utan tillstånd.
– Ingen mat, dryck, tuggummi eller snus får förtäras i produktionszonen.
– Mobiltelefoner och personliga föremål får inte tas med in i produktionsutrymmen.
– Nysningar och hostningar ska ske i armvecket eller i pappersnäsduk följt av handtvätt

4.Genomgång och godkännande

Innan inträde i produktionsområdet ska besökare bekräfta att reglerna förståtts och kommer att följas